Juho-Petteri Malinen Oikealla väylällä

Mieluummin "suvakki" kuin "vajakki"

  • Mieluummin "suvakki" kuin "vajakki"
  • Mieluummin "suvakki" kuin "vajakki"
  • Kuvakaappauksista voitte lukea, mitä "isäm maallisuus" joidenkin mielestä parhaimmillaan on.
    Kuvakaappauksista voitte lukea, mitä "isäm maallisuus" joidenkin mielestä parhaimmillaan on.

Edellisen blogikirjoitukseni johdosta päädyin joulunpyhien aikana valemedia MV-lehteen. Voin ylpeänä myöntää, että kannan mieluummin "suvakin" viittaa harteillani kuin "vajakin" merkkiä otsassani, tai vasemmassa hihassa. Sivuston kommenttipalstaa lukiessani ei porukkaa voi täysipäisinä pitääkään, saatikka isänmaallisina.

Isänmaallisuus on ylvästä, hienoa ja kaunista. Se on ylpeyttä omasta maastaan, historiastaan ja kulttuuristaan. Nämä "vajakit" ovat ymmärtäneet isänmaallisuuden täysin väärin. Se ei ole poissulkevaa, eikä siihen kuulu pelkojen hyväksikäyttö ja levittäminen eikä vihan saarnaaminen. Meidän ei pidä antaa kiihkokansallisten saastuttaa isänmaallisuutta arvona.

Rasistiset ja kiihkokansalliset piirit käyttävät myös vihervassarin ja suvakin leimaa ahkerasti. Jokainen heitä vastaan oleva leimataan joko jompaankumpaan tai molempiin kuuluvaksi. Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa. Esimerkiksi en usko, että tuttavani poliittiikan vasemmalta laidalta pitävät minua aatetoverinaan.

En tiedä kumpi on ikävämpää, MV-lehden kaltaisen valemedian julkaiseminen vai sivuston juttuihin uskominen. Sekä julkaisijan että sen juttuja kommentoivien kannattaa lukea ajatuksella jo aikaisemmin julkaisemani lainaus elokuvasta The Iron Lady:

"Tarkkaile ajatuksiasi, ennen kuin ne muuttuvat sanoiksi. Tarkkaile sanojasi, ennen kuin ne muuttuvat toiminnaksi. Tarkkaile toimintaasi, ennen kuin se muuttuu tavaksi. Tarkkaile tapojasi, ennen kuin ne muuttuvat luonteeksesi. Ja tarkkaile luonnettasi, ennen kuin siitä tulee kohtalosi. Mitä ajattelemme, siksi tulemme."

MV-lehden muotitoimittaja oli tarkastellut myös profiilikuvaani ja otti kantaa hiuskuontalooni. Lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon, että jatkan hiusteni kampaamista "tyttömäisesti" niin kauan kuin niissä tuuheutta riittää ;)


Juho-Petteri Malinen

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kuka keksi vihapuheen, Lokalaitinen keksi työtävieroksuvat.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Eikös hihamerkki-journalismi keksinyt jo yhdistelmän suvajakki?

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Viisaana ja hyväntahtoisena nuorena miehenä voisit ehkä välttää astumasta tuohon molemminpuolisen syyttelyn miinaan.

Sen sijaan voisit pyrkiä lähestymään ongelmaa yleisemmästä näkökulmasta pohtien, mistä oikeastaan johtuu, että Euroopan kansakunnat ovat tuolla tavalla jakautuneet ja miksi niin sanottu vaihtoehtoinen media on ylipäänsä syntynyt.

Tuossa muutamia aiheeseen suunnattuja analyyseja:

http://hankamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228517-t...

http://hankamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/206864-s...

Niin sanottu internatsismi ulottuu nykyään kaikkialle, ja ehkä siksi myös tuo voi kiinnostaa:

http://hankamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228364-m...

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Ihan hyviä kirjoituksia.
Tällaisia "kenen joukossa seisot" logiikalla tehtyjä kirjoituksia tulee nykyisin vastaan vähän turhan usein. Useimmiten niissä keskitytään siihen, että nimetään vihollinen ja ollaan kovasti sitä vastaan. Silloin jää vain huomaamatta se, että tipahdetaan sellaiseen dikotomisen ajattelun loukkuun, jossa jäljelle jäävät vain ääripäät, kaksi vahingollista vaihtoehtoa. Vähän niin kuin keskittyisi todistelemaan, että on hirveän paha jos ajaa tien oikealla puolella olevaan ryteikköön, joten on ehdottomasti parempi ajaa tien vasemmalla puolella olevaan louhikkoon. Ja tuohoin ajatusmalliin juuttuu herkästi kuin kärpänen kärpäspaperiin.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Eikä kannattaisi aja satasella miinaan.
Annat vaan pojoja medialle joka ilmeisesti ei ole suosikeissasi :)
Politiikassa mielensäpahoitus on out. Jos kuitenkin olet uskossasi vahva niin Toivola on mielensäpahoituksen ammattilainen, pyydä häneltä konsultointia.
Tukkasi on ihan hyvin :)

Käyttäjän jpmalinen kuva
Juho Malinen

Mielensäpahoittaminen ei minun kohdallani tule kysymykseenkään. Enemmänkin voin olla huvittunut kuin loukattu. Se on tietenkin sääli, että ilmaisen peruskoulun ja kirjastolaitoksen sivistysmaassa tälläista aikuisten ihmisten moukkamaisuustta ilmenee. Tämä on vain yksi osoitus siitä, kuinka tärkeää on panostaa peruskouluihin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Unohditko päiväkotien varhaiskasvatuksen ?

Käyttäjän jpmalinen kuva
Juho Malinen

Aivan oikein. Unohdin kokonaan laadukkaan varhaiskasvatuksen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #11

Et kuitenkaan maininnut sen olevan hyvälaatuista, vaikka ehkätarkoitit.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Niin on Suomen marsalkkakin.

Jälkimmäinen on virallinen arvonimi ja on myönnetty toistaiseksi ainoastaan yhdelle Suomen kansalaiselle.

Suvakkeja puolestaan riittää joka lähtöön johtuen varmaankin kyseisen arvonimen epävirallisuudesta ja vapaasta itsenäisestä Suomesta, jonka Suomen marsalkka Mannerheim nykyajan suvakeillekin elämäntyöllään varmisti.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Silloin tiedät olevasi oikealla polulla jos MV:läinen suuttuu jutuistasi.

Kyllä nää MV:läiset on pimeää, typerää ja heikkomielistä porukkaa.

Toimituksen poiminnat