Mieluummin "suvakki" kuin "vajakki"

Edellisen blogikirjoitukseni johdosta päädyin joulunpyhien aikana valemedia MV-lehteen. Voin ylpeänä myöntää, että kannan mieluummin "suvakin" viittaa harteillani kuin "vajakin" merkkiä otsassani, tai vasemmassa hihassa. Sivuston kommenttipalstaa lukiessani ei porukkaa voi täysipäisinä pitääkään, saatikka isänmaallisina.

Isänmaallisuus on ylvästä, hienoa ja kaunista. Se on ylpeyttä omasta maastaan, historiastaan ja kulttuuristaan. Nämä "vajakit" ovat ymmärtäneet isänmaallisuuden täysin väärin. Se ei ole poissulkevaa, eikä siihen kuulu pelkojen hyväksikäyttö ja levittäminen eikä vihan saarnaaminen. Meidän ei pidä antaa kiihkokansallisten saastuttaa isänmaallisuutta arvona.

Rasistiset ja kiihkokansalliset piirit käyttävät myös vihervassarin ja suvakin leimaa ahkerasti. Jokainen heitä vastaan oleva leimataan joko jompaankumpaan tai molempiin kuuluvaksi. Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa. Esimerkiksi en usko, että tuttavani poliittiikan vasemmalta laidalta pitävät minua aatetoverinaan.

En tiedä kumpi on ikävämpää, MV-lehden kaltaisen valemedian julkaiseminen vai sivuston juttuihin uskominen. Sekä julkaisijan että sen juttuja kommentoivien kannattaa lukea ajatuksella jo aikaisemmin julkaisemani lainaus elokuvasta The Iron Lady:

"Tarkkaile ajatuksiasi, ennen kuin ne muuttuvat sanoiksi. Tarkkaile sanojasi, ennen kuin ne muuttuvat toiminnaksi. Tarkkaile toimintaasi, ennen kuin se muuttuu tavaksi. Tarkkaile tapojasi, ennen kuin ne muuttuvat luonteeksesi. Ja tarkkaile luonnettasi, ennen kuin siitä tulee kohtalosi. Mitä ajattelemme, siksi tulemme."

MV-lehden muotitoimittaja oli tarkastellut myös profiilikuvaani ja otti kantaa hiuskuontalooni. Lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon, että jatkan hiusteni kampaamista "tyttömäisesti" niin kauan kuin niissä tuuheutta riittää 😉

Juho-Petteri Malinen

 

jpmalinen
Sitoutumaton Joensuu

Vihertävä sosiaaliliberaali ja teologian opiskelija Itä-Suomen yliopistosta.
Joensuun Tarkastuslautakunnan jäsen. Kirkkovaltuutettu sekä Joensuun seurakuntaneuvoston että Seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu