Juho-Petteri Malinen Oikealla väylällä

Perussuomalainen pähkinä purtavaksi

Oikeusjuttuja rasististen kommenttien johdosta. Tuomioita uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Kuntavaaliehdokkaita ja poliitikkoja valemedia MV-lehden suljetussa Facebook-ryhmässä, jossa haaveillaan jopa poliittisista murhista. Kaikkia tapauksia yhdistää perussuomalaisuus.

 

Yleistäminen on kuitenkin kohtuutonta. Perussuomalaissa on paljon järkeviä ja nuhteettomia toimijoita, jotka varmasti häpeävät toveriensa mokia. Kuitenkin toistuvat töppäykset kertovat paljon perussuomalaisista puolueena. Se näyttää antavan ruohonjuuritasolla toiminta-alustan muukalaisvastaisuutta ja ennakkoluuloja hyödyntävälle opportunismille.

 

Perussuomalaisissa vähätellään jäsentensä ja poliitikkojensa edesottamuksia. Puhutaan laajasta kansanliikkeestä, johon mahtuu monenmoista sakkia. Monet muutkin puolueet pitävät itseään kansanliikkeinä, mutta eivät niiden jäsenet istu raastuvassa niskassaan syytteet kansanryhmää vastaan kiihottamisesta. Tosin radikaalissa vihervasemmistossa omaisuuden suoja saattaa olla tuntematon käsite.

 

Tehdyt teot ja tekemättä jätetyt toimet kertovat omaa karua kieltään. Nähtäväksi jää kuinka Perussuomalaiset-puolue näihin tapauksiin suhtautuu vai hyväksyykö se ne osaksi omaa toimintakulttuuriaan. On hyvä tietää, mitä kaikkea perussuomalainen populismi pitää sisällään ja kuinka siihen tulee suhtautua.

 

Juho-Petteri Malinen

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Mikäli kannatat piikki auki politiikkaa maahantulijoille. Mistä säästät vai nostatko veroja?

Viime vuonna meni yli miljardi maahantulijoihin, tällekin rahalle olisi ollut muuta käyttöä.

Pitää muistaa taloudelliset realiteetit, meillä vaan ei ole varaa auttaa kaikkia. Kannattaako hyvinvointi valtio ajaa alas että maahantulijoita voidaan ottaa määrättömästi? Haluatko NO GO alueita mitä on jo Ruotsiin syntynyt?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Taitaa kysymys nyt mennä ohi blogin aiheen?
Kannatatko sinä MV-julkaisua?
Tai hyväksytkö puoluetoveriesi sekoilut ja valehtelun, esim Kiemunki, joka jäi valheesta kiinni.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Ei minusta jos haukkuu rasistiksi vaikka haluisikin vaan säästää valtion rahoja kun ei riitä kaikille. Niin hyvä kertoa mistä ottaa rahat.

Itse en kannata MV julkaisua ja en sitä lue, ja tiedän että ainakin joskus ollut ylilyöntejä, mutta valta media itse aiheuttanut osittain ongelmaa, kun maahantulijoiden rikoksista ei puhuta tai epämääräisesti ja ei kerrota kuka asialla vaan pitää arvata. Tekijöitä piilotellaan se vaan aiheuttaa sen että luottamus karisee. Tehdään kritiikittömiä juttuja esim lelusalakuljettaja tai musta barbaarin äidin tapaus, puitiin pitkään , mutta kun ratkaisu tuli, että poliisissa ei ollut vikaa, juttu kuihtui. Tämmöinen uutisointi rapauttaa arvostusta mediaa kohtaan.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Perussuomalaiset ovat haastettuina poliittisiin oikeudenkäynteihin juuri sen merkiksi, että puolue on niin vaikutusvaltainen.

Perussuomalainen puolue on ainoa puolue, joka edes jossain määrin vastustaa haittamaahanmuuttoa, EU-federalismia ja Suomen jäsenyyttä euroalueessa. Koska puolue tarjoaa vaihtoehdon, konsensuspuolueet käyvät sitä vastaan jatkuvaa ajojahtia.

Muiden muassa Kansallisessa Kokoomuksessa ei ole pitkään aikaan ymmärretty, mitä tarkoittaa kansallinen itsemäärämisoikeus ja suvereniteetti.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Se on käynyt selväksi, mitä filosofi Hankamäki kannattaa: persupuolueen nuivaa siipeä, joka pyrkii syrjäyttämään puheenjohtaja Soinin. Nuivat pyrkivät kumoamaan Suomen perustuslaillisen järjestyksen ja ovat siksi mielestäni uhka Suomen turvallisuudelle.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomen perustuslaillisen järjestyksen yrittävät kaataa federalistit jotka haluavat Suomesta Euroopan unionin osavaltion.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Hankamäen maailmankuva perustuu yhtä äkkijyrkkään mustavalkoiseen dikotomiaan kuin mitä hänen vastustamansa äärimmäisimmät "suvakitkin" edustavat. Sanotaan jälkimmäisestä esimerkkinä vaikka Tiina Rosenberg, jonka mielestä Suomi voisi ottaa vaikka miljoona pakolaista tuosta vain, koska "tilaa on". Tuollaista on helppo heitellä jos ei joudu vastaamaan ehdotuksiensa seurauksista saatika niiden käytännön toteutuksista. Perussuomalaisten nuivasiipi on ihan samanlainen sillä tavalla, etteivät hekään pääse oikeasti toteuttamaan ihannevisioitaan rajojen täydellisestä sulkemisesta. Se onnistuisi vain muodostamalla hallitus yksin. Suomessa kun tuskin koskaan näemme kaksipuoluejärjestelmän kaltaista tilannetta, jossa hallituksen muodostaa yksi ainut puolue. Siksi kompromisseja on pakko tehdä ja kun niitä tekee, sitten populististen, katteettomien lupausten perusteella äänestäneet pettyvät ja äänestävät ensi kerralla toisin.

Eipä näiden kansallismielisten suhtautuminen suvereeniteettiinkaan ole mikään ongelmaton. Jos Trumpin (ja Putinin) omien etujen ajamista ihaillaan, siinä unohtuu helposti se etteivät kummankaan mielessä ole Suomen etu. On huvittavaa nähdä miten Trumpin nationalistista protektionismia hehkutetaan, vaikka samat ihmiset haluavat kuitenkin Teslan akkutehtaan Suomeen. Jos se on yhtään Trumpista kiinni, sellaista ei tule Suomeen IKINÄ koska "America first". Jos tästä huolimatta Trumpin toimintaa vain hehkutellaan, herää kysymys kenen etua nämä kansallismieliset nyt sitten oikein ajavat? Suurvaltojen etua? Suomen on toki katsottava omaa etuaan, mutta Suomi ei voi tehdä sitä samalla tavalla kuin Venäjän tai Yhdysvaltojen kaltaiset maat. Trump ja Putin haluavat tuhota EU:n juuri siksi, että pääsisivät tekemään kahdenvälisiä sopimuksia jokaisen maan kanssa erikseen. On todella naiivia kuvitella, että nuo sopimukset olisivat sitten vain ja ainoastaan "Suomen etu". Tuollaisen kuvitteleminen on jokseenkin ymmärrettävää entiseltä siirtomaavallalta Britannialta, mutta suomalaisilta jotka ovat olleet kautta historian suurempien naapuriensa potkittavana, moinen kuvitelma omasta suuruudesta on täyttä typeryyttä. Ja juuri tuon typeryyden suomalaiset tunnistavat, eivätkä siksi tule koskaan äänestämään näitä "kansallismielisiä" niin että he pääsisivät yksin päättämään maamme asioista. He väittävät kyllä ajavansa Suomen etua, mutta todellisuudessa heidän tavoitteet pelaavat Venäjän, Yhdysvaltojen ja Kiinan kaltaisten suurvaltojen pussiin.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Kaikki puolueet antaa vaalilupauksia, senhän perusteella äänestäjät sitten äänestävät. Äänestäjät kyllä ymmärtävät ettei kaikesta pysty pitämään kiinni mutta pääperiaatteista pitäisi pitää kiinni ja taistella niiden puolesta. Onhan kaikki puolueet pettäneetkin lupauksensa. Opiskelijoilta tais olla että kaikki puolueet lupasi olla leikkaamatta mutta kuinkas kävi.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

"Oikeusjuttuja rasististen kommenttien johdosta. Tuomioita uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan."

-Kyseenalaisia oikeustapauksia, jotka uutisoidaan näyttävästi. Voidaan laskea yhden tai kahden käden sormilla.

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

Jos Suomessa perussuomalainen puhuu kuin USA:n presidntti, hän joutuu tuomiolle.
Miksi sananvapaus on vaihtunut meillä perustuslain hengen vastaiseen sensuuriin?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hauskinhan on Terhi Kiemunki. Ehkä olenkin postaillut MVlehden ryhmään! Nostanpa syytteen itseäni kohtaan ja työllistän oikeuslaitosta eiku mun mainostoimistoa eiku. Syytteeni hyväksyttiin. Teenpä valituksen. Olen mahtava esikuva Suomen kansalle.
Ehkä persut kierolla tavallaan kuitenkin ovat suometusta vastaan. Putin ei välitä infiltrioida kun maa itse sotkee arvonsa ja moraalinsa ja toimintakulttuurinsa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Osa perussuomalaisista vaikuttaa järkeviltä ja nuhteettomilta vain siksi, että he eivät osaa tai viitsi käyttää nettiä. Räyhäävän mölinäsakin seassa hidasjärkinen tallukkakin vaikuttaa harkitsevalta ja maltilliselta.

Toimituksen poiminnat