Juho-Petteri Malinen Oikealla väylällä

Onko Petteri Orpo sittenkin kokoomusjohtajana pettymys?

Kun Petteri Orpo aikoinaan valittiin puheenjohtajaksi sivistysporvarina (historia sosiaalireformisteissa), en olisi uskonut kokoomuksen muuttuneen hänen vahtivuorollaan oikeistolaisemmaksi ja siirtynyt yhä kauemmaksi arvoliberaalista päädystä. Kuitenkin sellaisen kuvan saa, kun lukee viimeisimpiä "kokoomuspomojen" ulostuloja.

 

Elina Lepomäki kritikoi kirjassaan kokoomuksen johtamista. Hänen väitteissään saattaa olla perääkin. Orpo ei joko pysty hallitsemaan näitä oikeistolaisia pukumiehiä tai sitten hän on itse ollut sellainen koko ajan. Tällöin se olisi ollut hyvä tuoda ilmi ennen Lappeenrannan puoluekokousta. Joka tapauksessa Orpo on epäonnistunut tärkeimmässä tehtävässään: johtaa kokoomus suurimmaksi puolueeksi. Lähipäivät osoittavat, onnistuuko hän johtamaan puolueemme sinipunahallitukseen vai sinimustaksi puolueeksi persujen kylkeen. 

 

Ihmettelen myös miksi kokoomuksen liberaalit ovat hiljaa? Miksi he eivät kommentoi tuntojaan julkisuudessa? Miksi he eivät julkisesti linjaa, että kokoomuksen ja persujen välillä vallitsee suuri arvoristiriita? Jokainen meistä kokoomuksen liberaaleista tietää, että kompromisseilla persujen kanssa ei ainakaan paranneta vähemmistöjen oikeuksia ja ihmisarvoa, ei lisätä suvaitsevaisuutta ja kansainvälisyyttä, välittämisestä puhumattakaan.

 

Lopuksi heitän ilmaan ajatuksen: olisiko kokoomuksessa vihdoin aika kyvykkään ja vahvan naisen puheenjohtajuudelle? Miehet ovat aiheuttaneet hallaa jo ihan tarpeeksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Orpo ollut samanlainen pettymys kuin Ville Itälä aikoinaan.
Jos/kun Kokoomus jää oppositioon, puolueella on mahdollisuus valita paremmin. Lepomäki puheenjohtajaksi ja minäkin voisin taas palata puolueen äänestäjäksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

"Samanlainen pettymys", eli ei pettymys ollenkaan. Molemmilta mainituilta herroilta ihan odotettu suoritustaso. Lepomäki olisi tosiaan ansainnut tulla valituksi ja se olisi tehnyt kokoomukselle hyvää. Vanhat änkyrät siellä vielä jarruttelevat...

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Orpo varmaankin sai v. 2015 politiikallaan melkoisen joukon entisiä Kokoomuksen kannattajia siirtymään Perussuomalaisten äänestäjiksi.

http://hannumononen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/27393...

Käyttäjän JuhaniIivari kuva
Juhani Iivari

Kieltämättä Petteri Orpn toiminta vuoden 2015 pakolaiskriisin hoidossa oli pehmeätä. Itse olen verrannut sitä Presidentti Mauno Koiviston toimintaan 1990, kun Venäjältä alkoi tulla somalialaispakolaisia Suomeen. Koivisto toimi, kun oli aika toimia, mutta ei jatkuvasti uhonnut joutavan takia.

Jotenkin tuntuu, että jos meillä olisi ollut Nevostoliiton romahtaessa Orpon kaltaisia politiikkoja vallassa, Suomi vieläkin neuvottelisi Venäjän kanssa, että mitä tehdä YYA-sopimuksen kanssa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Otsikko on turhaan kirjoitettu kysymysmuotoon. Kokoomus on parissa vuosikymmenessä muuttunut munattomien puolueeksi ja ulkopolitiikan osalta impotentiksi. Kertokaapa mitä Kokoomus on tehnyt Nato-jäsenyyden eteen 20 vuoden aikana? Ei mitään. Jopa kommunistit voivat onnitella itseään Nato-politiikkansa hoitamisesta: he ovat onnistuneet tavoitteessaan estää Suomen jäsenyyshaaveet kokonaisuudessaan.

Munattomien puolue sopertaa optiosta tajuamatta että kyse on tyhjästä termistä. Venäjällä on veto-oikeus Suomen ulkopolitiikassa. Suomi ylläpitää korkeintaan mahdollisuutta joutua Venäjän voimankäytön kohteeksi. Munattomat luulevat että pahassa paikassa Suomi on sormia napsauttamalla Nato-jäsen. Kenraali Hägglund sanoi että siinä vaiheessa kun Venäjä alkaa rettelöidä, Suomi vetäisee Nato-option pöytään eli lähtee hakemaan jäsenyyttä. Mitä vikaa kuvassa?

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

"Kenraali Hägglund sanoi että siinä vaiheessa kun Venäjä alkaa rettelöidä, Suomi vetäisee Nato-option pöytään eli lähtee hakemaan jäsenyyttä."

Hägglund on epäkäytännöllinen utopisti, joka teki uransa Suomen ulkopuolella. Jos ollaan Venäjän kanssa kriisissä, niin turha kuvitella että Nato pistää lusikkaansa siihen soppaan.

Nato perustettiin jäsenilleen sotaa ennalta ehkäiseväksi järjestöksi, ei sotkeutumaan ulkopuolisten asioihin. Tämä periaate on myös nähty niin Georgiassa kuin Ukrainassakin.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Toivottavasti ei ikinä,IKINÄ valita kokoomuslaista pääministeriksi.Ei missään tapauksessa!!Ei ainakaan tällaisia omiensa pettureita joita kokoomus on täynnään,kuten keskustakin.Kokoomus on vihreiden kanssa samaa maata,ja ajaa suomeen ainoastaan haitallisia ja suomalaisten tulevaisuutta uhkaavia hankkeitaan.Sos-ja terveydenhoidon yksityistämiset jne.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Kokoomuksen pahimpia ongelmia on yltiöliberaali linja ja se, että kansallismielisyys koetaan puolueessa nykyään kirosanana. Kokoomuksen pitäisi kääntää kelloa 40 vuotta taaksepäin. Silloin linja oli vielä jotakuinkin oikea.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

"Kokoomuksen pitäisi kääntää kelloa 40 vuotta taaksepäin."

Niinpä. Esimerkiksi kokoomuksen aikoinaan vastustama peruskoulu on osoittautunut täydeksi katastrofiksi. ;-) Mitäs muuta oppia niistä vanhoista hyvistä ajoista voisi ottaa?

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"...ei ainakaan paranneta vähemmistöjen oikeuksia ja ihmisarvoa, ei lisätä suvaitsevaisuutta ja kansainvälisyyttä, välittämisestä puhumattakaan". Puuttuu vain ilmastonmuutoksen torjunta suomalaisten rahoilla.
Sekö tässä nyt on tärkeintä eikä talous ?

Veikkaan, että ilman persuja esim. Kreikan tukiaiset olisivat olleet kertaluokkia suuremmat. Kokomustaa ei suomalaisten ahdinko kiinnosta https://www.hs.fi/talous/art-2000006066098.html. Sitä kiinnostaa vain "valinnanvapaus" ja veroparatiisit, minne syytää suomalaisten rahat.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

On. Jos Kokoomus haluaisi puheenjohtajan jolla on munat, se valitsisi yksimielisesti Lepomäen.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Onko Häkkäsessä jokin vika?

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Kokoomuksessa liberaalit maailmanparantajat ovat vähemmistönä - onneksi.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Petteri Orpo oli mielestäni vastaveto Stubbille, joka oli aidosti sitä mikä on kokoomukselaisuutta eli hyväosaisten edustaja pitkässä sukulinjassa, joka ei ymmärrä mikseivät kaikki menesty kuin hän. Meritokratia on ihan jees kunhan meillä on paremmat lähtökohdat ja ne pysyvät jatkossakin.

Orposta haettiin jotain semiharmaata Sauli Niinistön kaltaista tyyppiä, joka saisi Kokoomuksen näyttämään sen olevan koko kansan asialla eikä vain hyväosaisten. Tämä bluffi on kestänyt aikansa, mutta naama kuluu ja Kokoomuksen viestintätoimiston sloganit loppuu. Ei jakovaraa jne..

Olen Lepomäen kanssa monesta eri mieltä, mutta ainakin hän on rehellisesti sitä mitä on ajaen oikeaa markkinataloutta. Se ei oikeastaan tunnu sopivan monelle Kokoomuksen kannattajalle - tärkeämpää on säilyttää nykyinen asema ja etuudet kuin oikeasti ajaa markkinoiden vapautta. Vaikkapa asennoituminen yritystukiin kertoo tämän selkeästi - Orpohan totesi aikonaan kuinka niitä ei voi leikata, koska kaikilla niillä on puolustajansa. Meriitit eivät ratkaise, kun kyseessä on saavutetut edut.

Stubbin leveä hymy oli liikaa. Piti saada harmaa sisäsiisti ja mauton sekä hajuton vastavoima - Petteri Orpo. Saa nähdä mitä seuraavaksi..

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Niko niinpä " Saa nähdä mitä seuraavaksi.."

Ledi välähti pääkopassa ja pakko tallentaa viesti ennenkuin unohtuu. Pitäisikö kokoomuksenkin ottaa oppia Perusuomalaisten mallista.

Puheenjohtajasta ja johtoryhmästä äänestetään joka toinen vuosi puoluekokouksessa. Äänestää saa jokainen kokoukseen osallistuva jäsen. Kaksi yksinkertaista ehtoa äänioikeudesta.

Veikkaisin siinä syntyvän enemmän kuin yksi puolue poliittiselle kartallemme tai loikkareiden arvo laskee ylitarjonnan vuoksi.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson

Kokoomuksella on uusi ongelma

Perustuslaillisten jälkeen on heillä pitkästä aikaa kilpailijana oikeistopuolue.

Jopa oikeammalla kuin he itse ovat. Olemme nähneet että kaksi samanlaista ei eduskuntaan mahdu. Kumpa näistä siis kuihtuu pois?

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #17

Vaikea sanoa kun Ps ei mahdu äärioikeiston raameihin. Puolueen ohjelma ja ideologia on hyvinkin laajapohjainen. Samaten kannattajakunta. Arvo konservatiivinen toki on ja siltä osin Kokoomuksen kanssa samoilla linjoilla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kokoomuslaisten ei kannata olla huolissaan, selvästi kokoomus on liikkumassa enemmän vielä oikealle, sillä puheetkin jo liehittelevät persuja.

Kohta meillä on kaksi äärioikeuspuoluetta Suomessa.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Ritala oletko perustanut oman puolueen? Äärioikeuspuolue? Luulin, että kannatat vassareita.....

Käyttäjän JuhaniIivari kuva
Juhani Iivari

Vaikeuksia tämän systeemin kanssa. Hieman huonosti suunniteltu tämä kommentointia koskeva ´käyttöliittymä. Mahdollisuudet reagoida kommentteihin pitäisi olla "Vastaa", "Ilmoita asiaton kommentti" ja "Linkki tähän kommenttiin" eikä päinvastoin. Eniten käytetty vaihtoehto ensin eikä viimeisenä!

Käyttäjän mikamustonen kuva
Mika Mustonen

Orpo on tehnyt virheitä - paljonkin - mutta jos hän ottaa niistä opiksi, hänestä voisi vielä kuoriutua suoraselkäinen reilun markkinatalouden puolustaja kuten kokoomusjohtajan pitääkin. Selvää toki on, että kokoomuksen jäädessä oppositioon on nuoremman sukupolven (Lepomäki et al.) aika astua johtoon.

Katsotaan nyt vielä tämä hallitus-show ennen kuin annetaan lopullinen tuomio.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Hyvin mietitty. Lopetin Kokoomuksen kannattamisen aikoja sitten, no se on toinen tarina. Onko kyse pelkästään Orpon kaudesta? Pahaa pelkään kyseessä olevan prosessi joka on käynyt jo pidemmän aikaa.

Lepomäen lisäksi vielä Harkimo latasi tapansa mukaan kovilla. Erosi ja perusti oman puolueen. Veteraani siipi on myös ottanut kantaa toki hillitymmin puolueen perinteiseen tapaan, mutta viesti on selkeä.

Aika näyttää. Kokoomuksen kaltaista puoluetta tarvitaan jo demokratiankin kannalta joten perusta on olemassa. Pakettiauton tavaratilasta tai tila taksista ei puoluetta johdeta.

Ps. Vaalien alla tuli hyvää viihdettä kun katseli telkkarista kok:n vaalimainoksia. Orpon falseettiin kohoava "me emme... meille ei käy....." on jo nyt klassikko, esimerkki miten viestiä ei saa esittää. Leijonan karjaisu muuttui kurkussa ennen ulostuloa kissanpennun naukumiseksi. Moni epävarma päätyi Ps:n kannattamiseen.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Juho Malinen ei ehkä ole huomannut, millaista tuhoa vastuuton maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikka on Suomessa aiheuttanut.

Vihervasemmisto ja vanhat valtapuolueet ovat eläneet norsunluutorneissaan vuosia, ja kuvitelleet että ilmastonmuutoksesta hokeminen saisi ihmiset unohtamaan ympärillään tapahtuvat murhat ja raiskaukset. Kansa kuitenkin tietää, että nykyisen vastuuttoman maahanmuuttopolitiikan jatkuessa tilanne vain pahenee vuosi vuodelta.

Nämä vaalit olivat matu -vaalit, tahdoimme tai emme. Persut ovat nyt gallupeissa suurin puolue, ja pysyvät sellaisena ellei turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikkaamme oteta vastuullisempaa linjaa.

Käyttäjän SeppoMakkonen kuva
Seppo Makkonen

Hyppää Juho vihreisiin, siellä viihdyt paremmin.

Käyttäjän tapiomakelainen kuva
Tapio Mäkeläinen

Olen äänestänyt paria poikkeusta lukuunottamatta Kokoomusta 44 vuotta. Orpo on ihan kelpo puheenjohtaja.
Maailmassa on muitakin asioita kuin tuo puuduttava jankuttaminen maahanmuutosta. Vähän on mietittävää jos se on ainoa asia .
Mitä väkeä Persuilla olisi ministereiksi?Luomisteoriaan uskova, gradunsa kopioinut opeko?
Sinisten mukana menivät ne, joilla oli edes jotain osaamista kuten Niinistö.
Orpo hoiti rahaministerin hommat ihan hyvin. Siihen on hyvä valita henkilö, joka tietää että miljoonalla ja miljardilla on muutakin eroa kuin T kirjain.

Taisto Lehti

Elina Lepomäki on paras puheenjohtaja kandidaatti. Hänellä on eniten niitä lahjoja joista Kokoomuksen naisjohtaja voi löytyä.
Lukemalla hänen kirjansa ja seuraamalla hänen esiintymisiään muutamissa tilaisuuksissa tulin vakuuttuneeksi asiasta.

Liian tiheät puheenjohtajavaihdot kuitenkin myös vahingoittavat puolueen julkisuuskuvaa, joten annetaan Petterin näyttää kykynsä. Vaalit menivät hyvin hänen ansiostaan ja hän kesti vihervasemmistolaisten myllytyksen hyvin. Elinan aika tulee Petterin jälkeen.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Onko tämä jokin Venäjän trolli?

Viimeksi Kokoomuksen oikeistolaisuudesta oli viikko sitten huolissaan vasemmistoliiton Pia Lohikoski, mutta nyt puolueen polvihousujaosto on palkattu julistamaan samaa? Kauas on tultu siitä, kun Kokomusnuoret oli valtakunnan oikeistolaisin ryhmä. Ihan häpeilemätttä

Jos tämä kuitenkin oli todellista, niin kyllä te olette sekaisin. Ihan oikeasti.

Toimituksen poiminnat